Fokozatos gondok: Komoly technikai problémával együtt is célba értek Fábiánék

Nem volt könnyű futama Fábián Szabolcsnak és Láng Rolandnak a Mecsekben, de minden jó, ha jó a vége: értékes pontokat szereztek úgy is, hogy egészen érdekes versenyt futottak vasárnap.

Kalandosan kezdődött és még kalandosabban végződött a Mecsek Rali a Historic értékelésében induló Fábián-Láng kettősnek – hol ők hibáztak, hol a Subaru Legacy lett „beteg”. „Szombaton rossz gumit választottunk reggel, az első két gyorsaságin emiatt csúszkáltunk és a kevés tapadás miatt a fékeket is túl sokszor használtam, így ott is csökkent a hatás. A következő két szakaszra gumit cseréltünk, jobban ment a szekér, de ott meg lecsúsztunk egyszer a pályáról, azzal veszítettünk időt. Aztán a második körben kilyukadt a leömlőcső, megszűnt a turbónyomás, így fejeztük be a napot, ami ismét komoly időveszteséget jelentett. Szerencsére este sikerült megcsinálni, így vártuk a második napot” – mesélte Fábián Szabolcs.

A szerencse azonban ezúttal sem állt melléjük. „A vasárnapunk jól indult, de a második szakasz kétharmadánál elment a sebességváltónkból a második és a harmadik fokozat. Mégis visszamentünk így is a második körre, mert nagyon kellettek a pontok, többen is kiestek, így igazából jó döntésnek bizonyult – főleg úgy, hogy egyébként nagyon sokat tanultam ezzel az autózással (hogy hiányzott a második-harmadik fokozat) a lendületről, az ívekről, a futóműről és sikerült beérnünk a célba” – mondta a pilóta.

A szezonzáró Nyíregyháza Ralira egyértelmű célkitűzéssel utaznak. „Az utolsó futam szerintem mindenki számára komoly feladat lesz, mert nem sokan mentek ezeken a pályákon, főleg nem mostanában. A célunk az, hogy megtartsuk az év végi abszolút második helyünket, hiszen a kategóriát és a korcsoportot megnyertük, ez lenne a pont az i-re.”

Related posts